De lyse nætters festival, Kira synger Billie Holiday

Kira Skov agerer som moderator og vært på 3 koncerter i Lundens smukke gamle lokaler, med udsigt over Charlottenlund travbane.

D.30 juli kan hun opleves med hendes Billie Holiday fortolkninger fra albummet “Memories of days gone by”, backet af nogen af DKs bedste jazz musikere.

Kira Skov udtaler: “Jeg har lyttet til Billie Holiday siden mine tidlige teenage-år. Jeg fandt en plade med det legendariske, smukke og dragende billede af Billie, med den famøse blomst i håret, da jeg var 13 år gammel. Siden har hun gennem årene leveret soundtracket til store dele af mit liv”.

Når man hører nye fortolkninger af de sange, Billie Holiday sang, kommer man let til at sammenligne med de oprindelige indspilninger. Det kan ikke undgås. Når man hører Kira Skov, bliver det dog hurtigt klart, at her er en sangerinde, der undlader ethvert forsøg på at lyde som Billie Holiday. Kira Skov lyder som Kira Skov, og med sine særegne og personlige fortolkninger bringer hun sange fra 40’erne og 50’erne ind i nutiden. Sange, der har fulgt hende – sange, der har haft uendelig stor betydning. Kira Skov fortolker dem med stemning, atmosfære og sjælden emotionel dybde.

”Med mine fortolkninger forsøger jeg på min egen vis at vække Billies ånd til live for en stund, og det er min store kærlighed og respekt for hendes fortolkninger af nogle af de største klassikere, der er udgangspunktet”.

Line up:
Kira Skov Vokal
Kasper Tranberg trompet
Jacob Dinesen Saxofon
Heine Hansen Klaver
Anders Christensen bas

Køb billetter her

 

De lyse nætters festival, Kira synger duetter med Steen Jørgensen, Mette Lindberg og Anna Brønsted fra Det flimrende lys over Brabrand sø og Spirit Tree

D.4 Juli medvirker Steen Jørgensen, Mette Lindberg og Anna Brønsted som gæstesolister.
Denne aften præsenterer hun sange fra to særlige udgivelser.

Første sæt opføres sangene fra Nicolai Munch-Hansen og Peter Laugesens værk. “Det flimrende lys over Brabrand sø”. Nicolai gik bort kort tid efter udgivelsen af pladen og nåede aldrig selv at optræde med hans kompositioner, men Kira og de ovennævnte solister har opført sangene ved enkelte lejligheder efterfølgende, som en hyldest til dette smukke værk og for at mindes Nicolai.

Andet sæt er med en række af duetterne fra pladen Spirit tree som udkom i 2021.

Da corona ramte hele verden og alle i isolation, følte Kira Skov trang til at række ud med sin musik. Mod musikere og sangere, hun enten har arbejdet sammen med, kendte eller beundrede. For sammen med dem at skabe mening i en ellers meningsløs tid trods lang distance.
På forunderlig vis lykkedes det ambitiøse forehavende. Alle ville gerne være med og resultatet bleb et opløftende og varierende album med bidrag fra sangere og musikere som Jenny Wilson, Mark Lanegan, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Parish, Bill Callahan, Lionel Liminana samt danske Mette Lindberg, Marie Fisker, Stine Grøn og Steen Jørgensen.
Pladen fik en fantastisk modtagelse.

Line up:
Steen Jørgensen
Mette Lindberg
Anna Brønsted
Kira Skov
Peter Laugesen
Oliver Hoiness guitar
Silas Tinglef guitar/trommer
Maria Jagd violin
Anders Christensen Bas

Køb billetter her

 

D.6 juli er en aften med Teitur som aftenens hovedperson.

Kira og Teitur har kendt hinanden igennem en årrække og Kira Skov udtaler:

Jeg er stor beundrer af Teitur, både som sanger og sangskriver, musiker og formidler. Vi har spillet sammen i flere sammenhænge gennem årene. På denne aften, vil Teitur, både optræde solo og backet af mit band. Vi vil synge dutter fra min spirit tree plade og jeg vil synge med på en række af hans sange.
Jeg glæder mig meget til denne enkeltstående koncert oplevelse i Lundens smukke rum.

Line up:
Teitur
Kira Skov
Oliver Hoiness guitar
Silas Tinglef guitar/trommer
Maria Jagd violin
Anders Christensen Bas

Køb billetter her